films en video over lesbisch Nijmegen


Het overzicht van video's over lesbisch Nijmegen is chronologisch. Soms kunnen opnames niet online gezet worden, maar zijn ze te bekijken in het Lesbisch Archief Nijmegen [LAN]. De tv-fragmenten zijn ook te bekijken in het LAN en meestal te bestellen bij het Instituut voor Beeld & Geluid [LAN, Instituut Beeld & Geluid].

<< 1  | << 2   |  pagina 3  

1993, My home is my castle: De Nijmeegse Vrouwenschool 1979-1993   De eerste Nijmeegse vrouwenschool was een een vrouwenwerkpand in de Gerard Noodtstraat. In 1978 werd de school gekraakt en in 1993 gesloopt. N.a.v. van de sloop schetsen drie (ex)bewoonsters de tijdgeest. Zij vertellen over wonen en werken, over feminisme, over mannen. 'My home is my castle' is een terugblik op 14 jaar vrouwencultuur en vrouwenactivisme in Nijmegen.

1995, Trainingsweekend van Adviescommissie Homo / Lesbisch beleid

  1995, Presentatie van de het stripboek: Alie Snoek 'Mijn Leven' van Sjuul Deckwitz en Peti Buchel in boekhandel De Feeks Nijmegen. Gemma Polders van uitgeverij Vita presenteert het eerste exemplaar aan Tiny Zijlstra van de gemeente Nijmegen. Naast Sjuul Deckwitz, Peti Buchel, Marianne Sax en Ineke van Mourik zien wij veel bekende gezichten uit Nijmegen. De vette knipoog op 11.01 is van onze eigen bestuurder Mieke Verloo. De opnames zijn gemaakt door Renee Schoffelen van boekhandel De Feeks.

1996, Het Lesbische (in) Perspectief   Deze compilatie van film- en tv-fragmenten door het Lesbisch Archief Nijmegen laat zien hoe lesbische vrouwen in de media worden neergezet. [LAN]

1996, Call TV [Veronica]   Henk Beerten en Pascal van der Maas op bezoek bij Christine van der Horst.

1998, Bisexuele vrouwen en mannen  Praatprogramma Catherine [RTL4] met o.a. drie vrouwen uit Nijmegen.

1999, Presentatie MM/VV agenda [TV Nijmegen]  Interviews met Helm de Laat, Louise Verbree en Jac Splinter in de foyer van Villa Lila.

1999, Bezuinigingen gemeente Nijmegen [TV Gelderland Nieuws]   Henk Beerten (toen voorzitter COC Nijmegen) over de gevolgen voor het COC, het LAN en Villa Lila van bezuinigingen door de gemeente in het jaar 1999 (What else is new...). Kort beeld van Olga Jans in het Lesbisch Archief Nijmegen en dansles in de foyer van Villa Lila (Dansschool Side Step van Marischka Bours en Hans Oppenraay).

2001, Damesschrijfbrigade Dorcas bij het Lesbisch Archief Nijmegen   Interview door Lenie Scholten in Villa Lila op 10 maart 2001. Daarnaast ook nog een improvisatiedansvoorstelling van het 'Dansarchief'.

2002, Wil & Anita ['Verbonden' VPRO]   Over de relatie tussen twee vrouwen uit Nijmegen.

2003, Wij gaan ons echt verbinden   Het homohuwelijk in tv-programma's; Dosier Weerwerk, De Zaak Stella (?) Kuipers

2010, Roze Woensdag Nijmegen [NOS Journaal]   Tijdens de Vierdaagse Nijmegen is woensdag traditioneel de dag dat Nijmegen roze kleurt. Daar wordt (ook traditioneel) cynisch over gedaan, maar wij weten dat het een geweldig feest is.
word Vriendin van Lesbisch Archief Nijmegen
Over het LAN
korte geschiedenis
doelstelling LAN
word Vriendin

LAN-folder
LAN-nieuwsbrief
links & tips
contact
sponsorverkoop
prentbriefkaarten
advertenties

Aardigheden
Mädchen in Uniform
Van Cris tot k.d.
Anita, Sophia en Lida

IN DE LAN_collectie
film en video
POTTENKIJKER 2000

affiches
tijdschriften
foto's recent

De Feeks
Vrouwen van Nijmegen, twintig jaar in beweging
© Lesbisch Archief Nijmegen  |   beheer: (024) 323 67 24  |   website: fotografica-nijmegen.nl  |  doneren: Stichting Vriendin NL25 INGB 0001 4727 09  |